Page 125 - GREC14N_JSI_01
P. 125

KVA

                               II






        Being on a constant hunt for the best raw materials, the talented chef of Tsal-  if you prefer sweet, kourabiedes (shortbread bis-
        apeteinos insists in local products and finds the perfect balance in a harmo-  cuits with icing sugar dusting) from Nea Karvali.
        nious combination of comfort food and high gastronomy.   Your favourite hangouts in town. Franco’s, Oinoi.
        Σε ένα αέναο κυνήγι των καλύτερων πρώτων υλών, ο ταλαντούχος σεφ   Any suggestions for dinner? At Tsalapeteinos, of
        του Τσαλαπετεινού επιμένει στα ντόπια προϊόντα και βρίσκει τη χρυσή   course! There is also Psaraki, and many good tav-
        ισορροπία σε έναν αρμονικό συνδυασμό του comfort food με την υψηλή   erns at Aghios Nikolaos.
      Yannis Gouzidis / Kavalapost.gr  of goods. But there are also local products of excellent quality, such as sea-  είμαστε λιμάνι, πάντα υπήρχε μεγάλη ποικιλία
        γαστρονομία.
                                                              Τι χαρακτηρίζει την ντόπια κουζίνα; Καθώς
        What characterizes Kavala’s kitchen? As a port, we’ve always had a variety
                                                              αγαθών. Υπάρχουν όμως και τοπικά προϊόντα
        food, beans, tahini etc.
        How does it feel to be back, working in Kavala? Many people here share
                                                              εξαιρετικής ποιότητας, όπως τα φασόλια, το
                                                              ταχίνι, τα θαλασσινά κ.λπ.
        our ideas. They want to try something different, even if it is more expensive,
                                                              Πώς νιώθετε που γυρίσατε στην Καβάλα και
        as long as it has great taste. And this group is getting bigger; lots of them are
                                                              εργάζεστε εκεί; Πολλοί εδώ συμμερίζονται τις
        of young age, recently returned to the city. This can bring change in things.
        Is there a must-taste delicacy in Kavala? For something savoury, mussels;
                                                              ιδέες μας. Έχουν τη διάθεση να δοκιμάσουν κάτι
                                                              που δεν γνωρίζουν, αρκεί να είναι νόστιμο, και δεν
                                                              επηρεάζονται από την τιμή του. Αυτή η ομάδα
                                                              μεγαλώνει· αρκετοί ανάμεσά τους είναι νέοι που
                                                              επέστρεψαν πρόσφατα στην πόλη. Αυτό μπορεί
                                                              να αλλάξει μερικά πράγματα.
                                                              Ποιες γεύσεις πρέπει να δοκιμάσουμε εδώ; Αν
                                                              σας αρέσει το αλμυρό, τα μύδια. Για γλυκό, τους
                                                              κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης.
                                                              Αγαπημένα σας στέκια στην πόλη.
                                                              Το Franco’s, η Οινόη.
                                                              Πού προτείνετε να πάμε για φαγητό; Στον
                                                              Τσαλαπετεινό, φυσικά! Επίσης, στο Ψαράκι και
                                                              στα ταβερνάκια στον Άγιο Νικόλαο.







                                                         VENETIS KYRLIS
                                                         The Taste Explorer
                                                         ID In 2015, the talented chef left the gourmet
                                                         restaurants of Athens and Mykonos to return in Kavala,
                                                         his hometown, and make the menu of Tsalapeteinos,
                                                         showcasing Greek kitchen’s greatness.  Από τα
                                                         gourmet εστιατόρια της Αθήνας και της Μυκόνου,
                                                         ο χαρισματικός σεφ επέστρεψε το 2015 στα πάτρια
                                                         εδάφη της Καβάλας, αναλαμβάνοντας το μενού του
                                                         Τσαλαπετεινού και αναδεικνύοντας το μεγαλείο της
                                                         ελληνικής κουζίνας.

                                                                                             125
   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130